Orkest

——————————————————————————–

Het Symfonieorkest Ensemble Classique Eindhoven is sinds 2004 een zelfstandig orkest, dat klassieke muziek speelt. Voor die tijd was het een van de orkesten van de Eindhovense Muziekschool met de naam ‘Klassiek Ensemble’.


Het Ensemble Classique Eindhoven  telt momenteel  26 leden: 15 strijkers  (1e en 2e violen, altviolen, celli en bas) en 11 blazers (twee fluiten, twee hobo’s, drie klarinetten, twee fagotten, twee hoorns). De blazersgroep zoekt nog een trompettist en versterking bij de strijkers is zeer welkom, zowel bij de celli en altviolen als bij de 1e en 2e violen.

Wij zijn heel trots te kunnen mededelen dat per 1 september Bram Soentjens (www.bramsoentjens.com) aangesteld is als de nieuwe dirigent van het ECE. Bram Soentjens is een gediplomeerde orkestdirigent die uitgaat van de mogelijkheden van de muzikant maar ook probeert de lat steeds iets hoger te leggen. Wij hebben Bram tijdens de proefdirecties en vanaf september als vaste dirigent leren kennen als een gedreven, sterk inhoudelijke, inspirerende en muzikale dirigent die ons meer te bieden heeft dan een fijne vrijdagmiddag. Wij zijn erg blij met Bram Soentjens en hopen  nog jaren samen een bijzonder fijne, zinvolle tijd bij het ECE te beleven.

Jaarlijks houden we in juni een openbare repetitie en geven we een concert.

Vier keer per jaar zijn er groepsrepetities voor de strijkers en de blazers onder leiding van professionele docenten.