Orkest

——————————————————————————–

Het Symfonieorkest Ensemble Classique Eindhoven is sinds 2004 een zelfstandig orkest, dat klassieke muziek en filmmuziek speelt, gebaseerd op klassieke thema’s. Voor die tijd was het een van de orkesten van de Eindhovense Muziekschool met de naam ‘Klassiek Ensemble’.

LENTECONCERT 2020
Zondag 29 maart

14:30 – 16:00 uur
CKE Eindhoven
Pastoor Petersstraat 180
Ensemble Classique Eindhoven
en Ensemble Strabrecht brengen
een gevarieerd programma met
instrumentale en vocale muziek
van o.a. Mozart, Brahms, Fauré,
Dvorak, Donizetti en Stolz.
solisten: Tanja Jansen, sopraan
en Roan Raymakers, tenor
klik hier voor uitgebreide info,
toegangsprijzen en programma

 

 

Het Ensemble Classique Eindhoven  telt momenteel  25 leden: 15 strijkers  (1e en 2e violen, altviolen en bas) en 10 blazers (twee fluiten, twee hobo’s, twee klarinetten, twee fagotten, twee hoorns). De blazersgroep zoekt nog een trompettist, paukenist en versterking bij de strijkers is zeer welkom, zowel bij de celli en altviolen als bij de 1e en 2e violen.

Dirigent en inspirator is Bram Soentjens

Bram Soentjens is een gediplomeerde orkestdirigent die uitgaat van de mogelijkheden van de muzikant maar ook probeert de lat steeds iets hoger te leggen. Wij hebben Bram leren kennen als een gedreven, sterk inhoudelijke, inspirerende en muzikale dirigent die ons meer te bieden heeft dan  alleen een fijne vrijdagmiddag. Bram zoekt samen met ons naar vernieuwing, waardoor u ook regelmatig filmmuziek en samenwerkingsprojecten met anderen tegen kunt komen in ons programma.

Jaarlijks houden we een openbare repetitie en geven we een concert.

Vier keer per jaar zijn er groepsrepetities voor de strijkers en de blazers onder leiding van professionele docenten.