Bram Soentjens

Bram Soentjens

Bram heeft zijn muzikale wortels liggen bij Harmonie St. Caecilia (Blerick). Bram volgde zijn opleiding aan de muziekschool waar hij trompetles kreeg van Jacq Sanders (Venlo).
Zijn muzikale loopbaan begon toen hij hafabra-directie ging studeren bij Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag). In dezeBram Soentjes periode volgde hij masterclasses gerenommeerde dirigenten waaronder Hans Leenders en Jan Cober. De opleiding werd voltooid bij Hardy Mertens aan de Hogeschool voor de Kunsten (Tilburg).

Bram begon een vervolgstudie orkestdirectie onder supervisie van Arjan Tien en ging privélessen volgen bij Roberto Benzi (Parijs). In zijn streven om zich symfonisch te ontplooien nam hij deel aan masterclasses van Kenneth Kiesler (Leipzig) en Colin Metters (Vilnius).
Ook volgde hij gastlessen bij Josef Suilen en Jan Stulen. In het kader van zijn opleiding dirigeerde hij diversen symfonieorkesten waaronder het Fontys Kamerorkest (Tilburg), KwaZulu Natal Philharmonic Orchestra (Durban) en het Philharmonisches Orchester (Hagen) waarmee hij afstudeerde voor zijn master orkestdirectie in Duitsland.

Tijdens zijn studie heeft Bram gewerkt als partituuradviseur bij het Magogo Kamerorkest (Tilburg). Hij dirigeerde Stichting Project Orkest Nederland waarmee hij een tournee maakte naar Tsjechië. Tegenwoordig is Bram dirigent van muziekvereniging Harpe Davids (Schiedam), Harmonie Nootdorp en is hij werkzaam voor het Kinderorkest van Stichting BplusC (Oegstgeest) en Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (Leiden). Ook dirigeert Bram met veel plezier Ensemble Classique (Eindhoven) en de Symphonic Seniors van het Residentie Orkest (Den Haag). Bram is verder werkzaam als freelance arrangeur en geeft trompetles bij verschillende muziek-verenigingen.